Kurča a la kačica
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 134164x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dl | voda |
1 fľaša | čierne pivo |
1 lyžica | maslo |
2 ks | pätky z chleba |
2 lyžice | sadlo |
1 ks | kurča |
podľa chuti: | |
soľ | |
Rasco | |
podľa potreby: | |
soľ | |
rasca celý |
Postup prípravy receptu
Kurča podľa potreby očistíme, umyjeme a očistíme. Potom kurča dôkladne z vonku i zvnútra prosolíme a okmínujeme. Rúru si rozpálime. Na pekáč dáme lyžicu masla, pripravené kurča a podlejeme vodou. Kurča vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút. Kurča sa nafúkne. Potom kurča podlejeme celým pivom a pečieme. Občas kurča prelievame vypečenou šťavou. Kurča a la kačica pečieme dozlata. Kurča a la kačica naporcuje a podávame s knedľou a kapustou.