Kurča a la kačica 1
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 128282x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kurča |
2 ks | chlebová pätka |
2 lyžice | sadlo |
voda na podliaty |
Postup prípravy receptu
Kurča podľa potreby očistíme a zbavíme prípadných zvyškov po peria. Potom ho umyjeme. Celé umyté kurča dôkladne vnútri osolíme, okmínujeme, vložíme pätky chleba, masť a spíchneme grilovacou ihlou alebo zašijeme. Kurča položíme na pekáč chrbtom nahor. Opäť osolíme a okmínujeme i na povrchu. Kurča podlejeme studenou vodou a pečieme zvoľna a pomaly. Inu ako kačicu: sprvu prikryté, polievanie vypečenou šťavou a nakoniec dopečieme bez pokrievky do tmavo zlatej farby. Kurča a la kačica samozrejme servírujeme so zemiakovým či houskovým knedľou a červenou kapustou. Je ideálny českú baštou aj pre dietary. Alebo pre čudákov, čo tvrdia, že kačica nám škodí.
Komentáre k receptu Kurča a la kačica 1 (1 komentár)
-
Vlado
09.September 2012 11:25
Toto kura nemá chybu, namiesto vody odporúčam čierné pivo, a trochen gramatiki do receptu