Kuracie žížalky v cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 20633x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 g | kuracie prsia |
cestíčko: | |
bazalka | |
7 lyžíc | hladká múka |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
3 dl | mlieko |
2 strúčiky | cesnak |
chilli korenie | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme cestíčko. Zmiešame všetky ingrediencie. Vznikne cestíčko husté asi ako na palacinky. Ak je moc husté, pridáme mlieko a ak naopak riedke, pridáme múku. Kuracie mäso nakrájame na 1 cm hrubé rezančeky. Mäso vložíme do pripraveného cestíčku a necháme asi pol hodiny preležať. Kuracie žížalky opečieme na panvici. Kuracie žížalky podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.