Kuracie vrecká s kukuricou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 71040x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsné rezne |
náplň: | |
1 ks | pór |
4 ks | tavený syr (Apetito) |
1 konzerva | sterilizovaná Zlatá kukurice Bonduelle |
omáčka: | |
1 - 2 lyžičiek | múčne maslo |
podľa chuti: | |
soľ | |
zmes Bylinková marináda | |
podľa potreby: | |
vývar | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie rezne pozdĺžne nakrojíme a opatrne naklepeme, aby sa mäso neprotrhlo. Z oboch strán nasolíme a po celom plátku rozotrieme jeden celý trojuholník syra Apetito. Potom pridáme 1 - 1,5 lyžice kukurice, to podľa veľkosti mäsa a ďalej štipku póru nakrájaného na tenké krúžky. Mäso prehneme na polovicu a spojíme pomocou špáradiel tak, aby nám vznikli vrecká. Takto pripravené porcie posypeme zmesou,, Bylinkové marinády''a smažíme po oboch stranách na panvici v rozpálenom oleji tak, aby mäso bolo dobre prepečené. Nakoniec pridáme k výpeku 2 lyžičky moučného masla a takto pripravenú omáčku jemne zriedime vývarom. Múčne maslo si pripravíme vopred z kúska zmäknutého masla a hladkej múky, ktoré spolu dobre spracujeme a uchovávame v chladničke, je to výborná pomôcka pri varení minutiek. Ako prílohu môžeme podávať hranolčeky, krokety, ale aj varené zemiaky. Mäso na tanieri jemne prelejeme omáčkou z výpeku.