Kuracie tajomstvo
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 35959x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | mrazená zeleninová zmes |
20 dkg | syr |
20 dkg | anglická slanina |
4 ks | kurací rezeň |
5 ks | vajcia |
1 lyžica | sekaná petržlenová vňať |
1 štipka | mleté čierne korenie |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie rezne ešte pozdĺžne rozkrojíme na slabšie plátky. Do misky nastrúhame tvrdý syr, pridáme vajcia, strúhanku, mrazenú zeleninu, korenie, soľ a petržlenovú vňať. Zmes zamiešame. Vezmeme formu srnčího chrbta a vyložíme ju anglickou slaninou. Používam formu bábovky. Potom vyložíme kuracími plátkami a doprostred dáme plnku. Mäso a anglickú slaninu, ktoré presahuje prehneme na náplň. Kuracie tajomstvo dáme piecť a pečieme asi 25 minút v predhriatej rúre. Kuracie tajomstvo podávame s prílohou podľa chuti.