Kuracie štvrťky na mede
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 126906x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie štvrtka |
marináda: | |
1 lyžička | oregano |
1 lyžica | worcesterská omáčka |
soľ | |
4 lyžice | med |
2 lyžice | olivový olej |
4 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
Postup prípravy receptu
Cesnak očistíme a prelisujeme do misy. K cesnaku pridáme pretlak, med, worcesterskou omáčku, oregano a olej. Marinádu dôkladne osolíme, okoreníme a vzniknutú pastu premiešame. Kuracie štvrťky dôkladne očistíme a umyjeme. Osušíme ich a potrieme pripravenou pastou. Kuracie štvrťky na medu vyskladáme do skleneného pekáča a pečieme asi 1hodinu pri 180 ° C. Ak by mäso rýchlo hnědlo, prikryjeme pekáč listom alobalu. Kuracie štvrťky na medu podávame s pečenými zemiakmi.