Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie štvrťky na mede

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 125696x
Kuracie štvrťky na mede

Jednoduchý recept na baštu z kuracieho mäsa.

vytlačiť recept Kuracie štvrťky na mede
recept Kuracie štvrťky na mede
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie štvrtka

marináda:

1 lyžica worcesterská omáčka
soľ
4 lyžice med
2 lyžice olivový olej
4 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
1 konzerva paradajkový pretlak
1 lyžička oregano

Postup prípravy receptu

Cesnak očistíme a prelisujeme do misy. K cesnaku pridáme pretlak, med, worcesterskou omáčku, oregano a olej. Marinádu dôkladne osolíme, okoreníme a vzniknutú pastu premiešame. Kuracie štvrťky dôkladne očistíme a umyjeme. Osušíme ich a potrieme pripravenou pastou. Kuracie štvrťky na medu vyskladáme do skleneného pekáča a pečieme asi 1hodinu pri 180 ° C. Ak by mäso rýchlo hnědlo, prikryjeme pekáč listom alobalu. Kuracie štvrťky na medu podávame s pečenými zemiakmi.

Komentáre k receptu Kuracie štvrťky na mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty