Kuracie stehná v kôprovej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3945x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 hrnky | voda |
4 ks | kuracie stehno |
2 lyžice | olivový olej |
2 lyžice | kukuričný škrob |
3 ks | cibula |
3 lyžice | sekaný kôpor |
3 ks | Mrkva |
1 ks | kuracie bujón |
1/4 hrnku | citrónová šťava |
1/2 lyžičky | soľ |
1/4 lyžičky | mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Na oleji orestujeme stehná zo všetkých strán. Potom je odložíme stranou. Na olej vložíme najemno nakrájanú cibuľku, chvíľku restujeme, pridáme kôpor, citrónovú šťavu a vrátime stehná, osolíme a okoreníme, ďalej pridáme očistenú mrkvu, kocku vývaru a všetko zalejeme vodou. Privedieme k varu a na miernom ohni dusíme pod pokrievkou asi 40 minút. Potom vyberieme mäso a mrkvu. Kukuričný škrob rozmiešame s trochou vody a pridáme k šťave. Za stáleho miešania prehrievajú, kým kôprová omáčka nezhustne. Kôprovej omáčku nalejeme na kuracie stehná a ihneď podávame treba s ryžou.