Kuracie stehná so slivkami na bylinkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 40686x
Kuracie stehná s vôňou byliniek, klinčekov as príchuťou sladkého ovocia - vhodné pre slávnostné menu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžičky | grécke bylinky |
8 ks | klinček |
3 - 4 lyžičiek | olivový olej |
4 ks | kuracie stehno |
1 miska | slivky |
1 kelímok | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná dobre očistíme, vložíme do hrnci, zasypeme je gréckymi bylinkami a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ich chvíľu v chlade odležať. Zahrejeme hrniec s nepriľnavým povrchom a vložíme do neho pripravená kuracie stehná kožou dole. Krátko je opečieme, potom otočíme a chvíľu opekáme. Potom pridáme klinčeky a hrniec prikryjeme pokrievkou. Podľa potreby je v priebehu opekania mierne podlejeme vodou, prisolíme. Asi po 20 minútach (mäso by malo byť čoskoro čiastočne mäkké) pridáme k mäsu polovičky sliviek bez kôstok (vyberieme je včas z mrazničky alebo použijeme slivky čerstvé) a opäť prikryjeme pokrievkou. Po zmäknutí mäsa prilejeme pod stehná smotanu, necháme ju prehriať a hrniec odstavíme. Kuracie stehná na klinčekov s bylinkami a slivkami podávame s pečenými zemiakmi, ktoré prelejeme vzniknutú omáčkou. Vhodný je aj dresing s cesnakom.