Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie stehná pečené na zelenine

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29725x
Kuracie stehná pečené na zelenine

Kuracie stehná na mrkve, cibuľke a zasypaná korením.

vytlačiť recept Kuracie stehná pečené na zelenine
recept Kuracie stehná pečené na zelenine
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks jarná cibuľka s vňaťou
2 - 3 hrstí mrazená mrkva
2 ks kuracie stehno

podľa chuti:

grilovacie korenie
korenie na hydinu
celý farebný korenie
soľ

podľa potreby:

voda na podliaty
olivový olej

Postup prípravy receptu

Kuracie stehná umyjeme a zo všetkých strán len mierne potrieme soľou. Cibuľku očistíme ais vňaťou nakrájame na krúžky. Zapekacie misku alebo pekáčik potrieme olejom, pokladieme stehná a posypeme farebným korením a korením na hydinu. Zasypeme mrazenú mrkvou (kocky alebo baby karotka). Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť do rúry asi na 200 ° C. Pravidelne kontrolujeme a prilievame vodu. Pečieme približne hodinu. Asi 20 minút pred koncom pečenia odkryjeme a ak máme, zvolíme v rúre funkciu gril. Kurča predtým posypeme grilovacím korením a necháme zapiecť, až má kurča chrumkavú a zlatistú kôrku. Kuracie stehná pečená na zelenine podávame s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo hráškovo ryžou. Recept je určený na 1 - 2 porcie.

Komentáre k receptu Kuracie stehná pečené na zelenine (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty