Kuracie stehná pečené na zelenine
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 29725x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | jarná cibuľka s vňaťou |
2 - 3 hrstí | mrazená mrkva |
2 ks | kuracie stehno |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
korenie na hydinu | |
celý farebný korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
voda na podliaty | |
olivový olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie stehná umyjeme a zo všetkých strán len mierne potrieme soľou. Cibuľku očistíme ais vňaťou nakrájame na krúžky. Zapekacie misku alebo pekáčik potrieme olejom, pokladieme stehná a posypeme farebným korením a korením na hydinu. Zasypeme mrazenú mrkvou (kocky alebo baby karotka). Podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť do rúry asi na 200 ° C. Pravidelne kontrolujeme a prilievame vodu. Pečieme približne hodinu. Asi 20 minút pred koncom pečenia odkryjeme a ak máme, zvolíme v rúre funkciu gril. Kurča predtým posypeme grilovacím korením a necháme zapiecť, až má kurča chrumkavú a zlatistú kôrku. Kuracie stehná pečená na zelenine podávame s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo hráškovo ryžou. Recept je určený na 1 - 2 porcie.