Kuracie stehná na hubách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 139017x
Príprava kuracích stehien na hubách nie je náročná, doporučuji aj pre začiatočníkov. Okrem toho huby pri dusení mäsa prevonia vašej kuchyni.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie stehno |
na ozdobu: | |
zelená cibuľová vňať | |
paprika (červená) | |
podľa chuti: | |
3 ks | cibula |
mleté čierne korenie | |
120 g | maslo |
1 hrsť | sušené huby |
soľ | |
príloha: | |
4 balíčky | ryža vo varných vreckách |
Postup prípravy receptu
Huby namočíme asi na 10 minút do vody. Mäso opláchneme v studenej vode. Cibuľu nakrájame na plátky a smažíme na masle, ako sklovita. Mäso vložíme na cibuľu a po oboch stranách opekáme, asi 5 minút po každej strane. Potom pridáme máčané a scedené huby. Osolíme, okoreníme, podlejeme asi 1 / 4 litrom vody a dusíme pod pokrievkou, do zmäknutia kuracích stehien. Počas dusenia mäso obraciame a ak sa šťava vývaru, podlievame. Dusíme približne 50 minút. Šťavu z mäsa nezahušťujeme. Ryžu uvaríme podľa návodu. Jej príprava trvá do 25 minút. Kuracie stehná na hubách podávame s ryžou, zdobíme zelenú cibuľovou vňaťou a červenou paprikou.
Komentáre k receptu Kuracie stehná na hubách (1 komentár)
-
Frantiska Geczyova
02.May 2013 07:51
velmi chutne papanie