Kuracie stehná na cibuli v rímskom hrnci
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 10333x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie stehno |
soľ | |
2 lyžičky | korenie čarodejnica alebo grilovacie korenie |
2 lyžice | voda |
mleté čierne korenie | |
1 ks | malý paradajkový pretlak |
3 ks | cibula |
1 lyžička | drvená rasca |
Postup prípravy receptu
Rímsky hrniec namočíme na 15 minút do studenej vody. Cibuľu nakrájame na půlkolečka a dáme do rímskeho hrnca, okoreníme a zalejeme rajským pretlakom zmiešaným s 2 lyžicami vody. Na cibuľu rozložíme stehná, osolíme a okoreníme. Rímsky hrniec prikryjeme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme pri 220 ° C asi 60 minút, potom pokrievku zložíme a ešte asi 20 minút dopekáme. Kuracie stehná na cibuli v rímskom hrnci podávame so zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.