Kuracie stehienka v plnke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 54625x
Kuracie stehienka zapečená v nádivce podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | horné kuracie stehno |
na potření: | |
maslo | |
plnka: | |
1 hrsť | usekaná petržlen |
50 g | maslo |
4 ks | rožok |
3 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Horné kuracie stehienka očistíme, osolíme vložíme do vymasteného pekáča a za občasného podlievania vývarom pečieme domäkka. Zatiaľ si pripravíme plnku. Rožky nakrájame na kocky a navlhčíme vývarom. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou. Vmiešame nakrájané rožky a bylinky. Podľa chuti okoreníme a prisolíme. Nakoniec vmiešame sneh ušľahaný z bielkov. Plnkou pokryjeme mäkká stehienka a dáme zapiecť do rúry ešte asi na pol hodiny. Pred dokončením plnku potierame maslom a pečieme dozlata. Kuracie stehienka v nádivce podávame so zeleninou a vareným zemiakom.