Kuracie stehienka na hruškách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 9407x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
8 ks | horné kuracie stehienko |
2 ks | hruška |
4 ks | malá cibuľka |
2 lyžičky | čerstvý zázvor |
podľa potreby: | |
olej | |
solamyl | |
zálievka: | |
2 lyžice | suché biele víno |
4 lyžice | sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Kuracie horné stehienka zbavíme kože, umyjeme, osušíme a obalíme v solamylu. Cibuľu olúpeme, nakrájame na osminky a rozoberieme na klinky. Čerstvý zázvor olúpeme a nastrúhame na jemno. Hrušky umyjeme, ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na plátky. Na oleji, opečieme horné kuracie stehná zo všetkých strán. Potom teplotu zmiernime a veľmi zvoľna mäso prepečie až ku kosti. Vmiešame zálievku a všetko krátko povaríme. Panvicu odložíme stranou a zakryjeme pokrievkou. Na inej panvici necháme zosklovatieť cibuľky a čerstvý zázvor. Potom pridáme opečené stehná is výpekom a nakoniec vmiešame plátky hrušiek a pokrm asi minútu necháme prehriať. Zázvorový kuracie stehienka na hruškách podávame s ryžou.