Kuracie steaky s hubovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 45772x
Kuracie steaky s hubové-smotanovou omáčkou podávame s ryžou ochutenou bylinkami.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | nakladané neochutené huby (zmes) |
1 lyžica | hladká múka |
4 dl | hubový bujón |
2 ks | kuracie prsia |
100 ml | smotana na šľahanie |
1/2 ks | cibula |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
mletý rozmarín | |
podľa potreby: | |
olej | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a ľahko naklepeme. Rozmarín rozdrvíme a zmiešame s olejom. Touto zmesou potrieme plátky mäsa, zabalíme ich do alobalu a odložíme na 3 hodiny do chladničky. Nakladanú neochutené hubovú zmes necháme odkvapkať. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemné kocky. Do smotany vmiešame hladkú múku. Na masle necháme speniť cibuľku, pridáme odkvapkané huby, ktoré orestujeme a pridáme trochu hubového vývaru. Podusíme a podlejeme smotanou a ešte asi 10 minút povaríme. Na oleji opečieme z oboch strán kuracie steaky ružova. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Mäkké kuracie steaky preložíme na nahriate taniere a prelejeme teplú hubové omáčkou. Podávame so zeleninovou oblohou a ryžou ochutenou bylinkami.