Kuracie šnečky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 137633x
Máte radi mäsko, bazalku a chuťovky? V tom prípade skúste tieto šnečky. Môžete tiež podávať ako hlavné jedlo s prílohou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 lyžíc | paradajkový pretlak |
4 plátky | kuracie prsia |
4 - 8 plátkov | anglická slanina |
bazalka | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1 - 2 strúčikov | cesnak |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, zľahka narežeme a mierne naklepeme. Najlepšie cez fóliu alebo igelitový sáčok. Plátky jemne osolíme a okoreníme. Cesnak olúpeme a vymiešame s pretlakom a štipkou soli. Z bazalky otrháme lístky, ktoré umyjeme a opatrne osušíme, aby sme ich moc nepoškodili. Pripravenú zmesou potrieme kuracie plátky. Na ne rozložíme slaninu a lístky bazalky. Plátky zrolujeme do roládek. Pripravíme si špajle alebo špáradlá. Roládky nakrájame asi na 1cm široké plátky - šnečky, ktoré ihneď Pichai na ihly, špajle alebo špáradlá. Tie potom môžeme grilovať alebo len tak restovat v panvici na oleji. Obvykle stačí tak 10 minút na grile.