Kuracie rizoto s kukuricou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 67563x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 plátky | kuracie prsia |
1 hrnek | jazmínová ryže |
2 lyžičky | olivový olej |
1 kocka | zeleninový bujón |
1 - 2 hrstí | sladká kukurica |
podľa chuti: | |
1 - 2 lyžičiek | Sušená petržlenová vňať |
korenie na ryžu | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Jasmínovou ryžu prepláchneme a uvaríme vo vode dochutené bujóny a trochou korenia určenú priamo na ryžu. Jasmínovou ryžu uvaríme domäkka. Medzitým si pripravíme kuracie plátky, ktoré prepláchneme, zbavíme membrán a nakrájame na malé kúsky. Kuracie mäso osolíme, výrazne okoreníme bielym korením a premiešame s olivovým olejom. Necháme chvíľu preležať. Teflonovou panva rozpálime, vhodíme kuracie kúsky a naprudko orestujeme. Miešame, kým nám mäso nezbělá. Až potom pridáme hrsť mrazenej sladkej kukurice a na prudkom ohni trochu orestujeme, nemala by nám zostať žiadna "šťava". Odstavíme. Ryžu premiešame s ešte teplými kuracími kúskami a pridáme aj sušenú petržlenovú vňať. Kuracie rizoto s kukuricou môžeme podávať ako teplý hlavný chod, ale chutí dobre aj za studena.