Kuracie rezne v cesnakovom cestíčku
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 70738x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
cestíčko: | |
mleté čierne korenie | |
4 lyžice | hladká múka |
2 ks | vajcia |
4 strúčiky | cesnak |
soľ | |
mlieko | |
1 štipka | cukor |
na ozdobu: | |
sekaná pažítka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý zázvor | |
mleté čierne korenie | |
príloha: | |
kapustový šalát | |
varené zemiaky |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia nakrájame na rezne, jemne je naklepeme, posypeme mletým zázvorom a necháme ich hodinu odležať. Odležaný rezne osolíme, namočíme do Cestíčka, necháme ich krátko odkvapkať a fritujete pri 175 ° C asi 3 minúty. Na cestíčko rozšľaháme vajcia, mlieko, pridáme olúpaný a prelisovaný cesnak, korenie, soľ, cukor a toľko múky, aby vzniklo hustejšie těstíčko.To necháme chvíľu stáť. Ako vhodná príloha k fritovaným cesnakovým řízkům sú varené zemiaky posypané pažítkou a kapustový šalát.