Kuracie rezance v kapuste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 58600x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | bielej kapusty |
1 ks | cibula |
2 ks | kuracie prsia |
marináda: | |
soľ | |
3 lyžice | olej |
mleté čierne korenie | |
1 lyžica | solamyl |
1 dl | voda |
1 lyžička | cukor |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia podľa potreby očistíme a nakrájame na rezance. V miske si zmiešame solamyl sa štipku soli, cukrom, olejom a vodou. Podľa chuti zmes trochu okoreníme. Do tejto marinády vložíme kuracie rezančeky a necháme chvíľku odležať. Zatiaľ si očistíme cibuľu a kapustu. Oboje nakrájame nahrubo. V panvici rozohrejeme olej. Vložíme kuracie rezance a prudko je restujeme, až mäso zbelie. Potom pridáme cibuľu s kapustou. Kuracie rezance v kapuste dusíme do zmäknutia. Kuracie rezance v kapuste podávame teplé. Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave alebo chlieb.