Kuracie rezance s paprikou a mozzarellou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 23516x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | biela paprika |
soľ | |
1 lyžica | olivový olej |
1 ks | kurací rezeň |
1/2 lyžičky | sušená harissa |
50 g | mozzarella |
1 lyžica | sójová omáčka |
Postup prípravy receptu
Mäso si deň vopred naložíme do marinády zo sójovej omáčky, sušené harissa a štipky soli. Necháme stáť cez noc. Papriku si očistíme a nakrájame na prúžky, mozzarellu zlejeme a rozkrájame na menšie kúsky. Panvica rozohrejeme a kuracie mäso spolu s paprikou osmažíme. Ku koncu pridáme mozzarellu, ktorá sa nám hneď začne rozpúšťať a na mäso "nabaľovať". Keď chvíľku vydržíme, rozpustí sa skoro celá a mäso nám chuťovo zjemnia. Kuracie rezance s paprikou a mozzarellou podávame s ryžou, zemiakom prílohou alebo môžeme primiešať k cestovinám a podávať ako šalát.