Kuracie rezance s cviklou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 41957x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 - 300 g | kuracie prsia |
1 pohár | Moravanka |
podľa chuti: | |
worcesterová omáčka | |
sterilizovaná červená repa | |
majorana | |
sterilizované šampiňóny | |
chren | |
soľ | |
mletý korenie | |
feferónka | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia podľa potreby očistíme aa nakrájame na tenké rezance. Osolíme a okoreníme. Medzitým zlejeme Moravanku, cibuľky a uhorky vyberieme. Červenú repu necháme odkvapkať, rovnako tak šampiňóny. Na troške olivového oleja kuracie mäso osmažíme, zasypeme zeleninou, šampiňóny a pridáme feferónku. Dochutíme worcestrovou omáčkou a troškou čerstvo nastrúhaného chrenu. Pod pokrievkou necháme podusiť domäkka, nakoniec okoreníme majoránkou. Pikantný kuracie rezančeky so zeleninou podávame ako teplú večeru. Prílohou môžu byť zemiaky na akýkoľvek spôsob, ryža, ale pokojne i len kúsok pečiva. Zdobíme zvyšnú zeleninou z Moravanka.