Kuracie rezance s adžikou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 13780x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 - 2 lyžíc | ostrý kečup |
3 lyžice | biele víno |
2 ks | kuracie prsia |
4 lyžice | sterilizovaný hrášok |
soľ | |
marináda: | |
1 - 2 lyžíc | sójová omáčka |
1,5 lyžičky | korenie adžika |
1,5 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Mäso naložíme do marinády vymiešaní z olivového oleja, zmesi korenín "adžika" a sójovej omáčky. Necháme preležať až 24 hodín. Panvica rozpálime a mäso osmažíme, keď nám zbelie, pridáme kečup, prisypeme scedené hrášok a podlejeme vínom. Za mierne teploty necháme prebublať a šťavu čiastočne vypariť, za 10 minút máme hotovo. Podľa chuti ešte dosolíme. Adžika kuracie rezančeky podávame so zemiakmi, hranolky, ryžou alebo len kúskom čerstvého pečiva. Môžeme pridať kopček tatárskej omáčky alebo majolku.