Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie rezance s adžikou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 13780x
Kuracie rezance s adžikou

Kuracie mäso v spojení s ľahkou marinádou nikdy nesklame.

vytlačiť recept Kuracie rezance s adžikou
recept Kuracie rezance s adžikou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 - 2 lyžíc ostrý kečup
3 lyžice biele víno
2 ks kuracie prsia
4 lyžice sterilizovaný hrášok
soľ

marináda:

1 - 2 lyžíc sójová omáčka
1,5 lyžičky korenie adžika
1,5 lyžice olivový olej

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na hrubšie rezance. Mäso naložíme do marinády vymiešaní z olivového oleja, zmesi korenín "adžika" a sójovej omáčky. Necháme preležať až 24 hodín. Panvica rozpálime a mäso osmažíme, keď nám zbelie, pridáme kečup, prisypeme scedené hrášok a podlejeme vínom. Za mierne teploty necháme prebublať a šťavu čiastočne vypariť, za 10 minút máme hotovo. Podľa chuti ešte dosolíme. Adžika kuracie rezančeky podávame so zemiakmi, hranolky, ryžou alebo len kúskom čerstvého pečiva. Môžeme pridať kopček tatárskej omáčky alebo majolku.

Komentáre k receptu Kuracie rezance s adžikou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty