Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie rezance na víne

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69989x
Kuracie rezance na víne

Kuracie rezance so zmesou farebné papriky a korenia. Recept na ľahko stráviteľný hlavný chod s chuťou červeného vína.

vytlačiť recept Kuracie rezance na víne
recept Kuracie rezance na víne sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/4 ks menšia červená paprika
3 lyžice červené víno
pór
1/4 ks menšie žltá paprika
200 g kuracie prsia
1 ks paradajka
1/4 ks menšia zelená paprika

marináda:

červené víno
sušený zeler
mleté čierne korenie
saturejka
soľ
oregano
3 - 4 lyžíc olivový olej

na ozdobu:

hermelín

príloha:

ražný chlieb

Postup prípravy receptu

Kuracie mäso očistíme, trochu naklepeme a celé plátky naložíme do marinády. Necháme odležať asi 4 hodiny. Marinádu si pripravíme zmiešaním olivového oleja, korenia, saturejky, oregana, soli a sušeného zeleru. Prikvapni červené víno podľa chuti. Farebnú papriku umyjeme, zbavíme nitiek a semienok, nakrájame ju na dlhšie úzke rezančeky. Paradajka umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Pór očistíme a asi 10 cm veľký kúsok nakrájame na kolieska. Odležaný plátky kuracieho nakrájame na rezance, vložíme na rozpálenú teflónovou panvicu bez oleja, bude nám stačiť množstvo, ktoré sme použili na marinádu. Orestujeme, po chvíli pridáme všetku zeleninu a premiešavame do zmäknutia. Asi v polovici restovanie pridáme ešte trochu červeného vína. Kuracie na víne ihneď podávame, na dozdobenie taniera použijeme nakrájané kúsky hermelín a přikusujeme ražný chlieb.

Komentáre k receptu Kuracie rezance na víne (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty