Kuracie rezance na víne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 69954x
Kuracie rezance so zmesou farebné papriky a korenia. Recept na ľahko stráviteľný hlavný chod s chuťou červeného vína.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 ks | menšia červená paprika |
3 lyžice | červené víno |
pór | |
1/4 ks | menšie žltá paprika |
200 g | kuracie prsia |
1 ks | paradajka |
1/4 ks | menšia zelená paprika |
marináda: | |
sušený zeler | |
mleté čierne korenie | |
saturejka | |
soľ | |
oregano | |
3 - 4 lyžíc | olivový olej |
červené víno | |
na ozdobu: | |
hermelín | |
príloha: | |
ražný chlieb |
Postup prípravy receptu
Kuracie mäso očistíme, trochu naklepeme a celé plátky naložíme do marinády. Necháme odležať asi 4 hodiny. Marinádu si pripravíme zmiešaním olivového oleja, korenia, saturejky, oregana, soli a sušeného zeleru. Prikvapni červené víno podľa chuti. Farebnú papriku umyjeme, zbavíme nitiek a semienok, nakrájame ju na dlhšie úzke rezančeky. Paradajka umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Pór očistíme a asi 10 cm veľký kúsok nakrájame na kolieska. Odležaný plátky kuracieho nakrájame na rezance, vložíme na rozpálenú teflónovou panvicu bez oleja, bude nám stačiť množstvo, ktoré sme použili na marinádu. Orestujeme, po chvíli pridáme všetku zeleninu a premiešavame do zmäknutia. Asi v polovici restovanie pridáme ešte trochu červeného vína. Kuracie na víne ihneď podávame, na dozdobenie taniera použijeme nakrájané kúsky hermelín a přikusujeme ražný chlieb.