Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie ražniči

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 98499x
Kuracie ražniči

Recept na pečené kuracie ražniči s anglickou slaninou a cibuľou.

vytlačiť recept Kuracie ražniči
recept Kuracie ražniči sa mi páči
(Recept sa páči celkom 12x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

10 dkg anglická slanina
2 plátky kuracie prsia
2 ks cibula

marináda:

grilovacie korenie
sójová omáčka
olej
korenie na pečené kurča

podľa potreby:

voda
olej

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia, korenie na pečené kurča a sójovej omáčky. Do tejto marinády dáme nakrájané kuracie mäso a necháme v chladničke aspoň pol hodiny. Medzitým si očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Plátky anglickej slaniny rozkrojíme na menšie časti (môžeme použiť aj slaninu vcelku, tú nakrájame na kocky). Do zapekacej misy alebo pekáča nalejeme olej. Na špajle striedavo napichujeme mäso, cibuľu a slaninu. Takto pripravené špízy narovnáme do pekáča a pečieme v predhriatej rúre približne 60 minút. Špízy počas pečenia podlievame vodou, aby nebolo mäso vysušené. Kuracie ražniči podávame s chlebom, vhodnou prílohou sú aj hranolky alebo zemiaky.

Komentáre k receptu Kuracie ražniči (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty