Kuracie prsíčka - Čarodejnica
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 28672x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
100 g | slanina |
koreniacu zmes čarodejnica | |
1 ks | paprika |
100 g | údenina |
sójová omáčka | |
olej | |
1 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia opláchneme, osušíme a ľahko naklepeme. Okoreníme je koreniacou zmesou čarodejnica, pokvapkáme olejom a sójovou omáčkou a všetko do mäsa votrieme. Mäso necháme asi hodinu odležať v chlade. Medzitým si nakrájame slaninu a údeninu na prúžky, cibuľu na štvrť kolieska a papriku na prúžky. Po hodine na panvici rozpálime olej a mäso opekáme z každej strany 4 - 5 minút domäkka. Potom ho vyberieme z panvice a uchováme na teple. Do výpeku dáme slaninu, necháme ju trochu vyškvařit a pridáme cibuľu, ktorú krátko orestujeme. Vložíme údeninu, tiež ju orestujeme a nakoniec vsypeme papriku. Chvíľu všetko miešame, aby paprika bola prehriata, ale zostala chrumkavá. Na taniere dáme porcie pŕs čarodejnica a rozdelíme zmes. Kuracie prsíčka Čarodejnica podávame so zemiakmi v rôznej úprave.