Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia v smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69656x
Kuracie prsia v smotane

Rýchly a vynikajúci recept, ktorý zatiaľ chutil každému. Pre 2 - 3 osoby.

vytlačiť recept Kuracie prsia v smotane
recept Kuracie prsia v smotane sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 ml šľahačka
500 g kuracie prsia
150 g šampiňóny
soľ
mleté čierne korenie
1 veľká cibuľa

podľa chuti:

2 cesnak

podľa potreby:

maslo alebo olej

Postup prípravy receptu

Nakrájané a umyté šampiňóny dáme podusiť do vody, kým nezmäknú. Cibuľu si pokrájame na mesiačiky a osmažíme na oleji alebo masle. Pridáme pokrájané, osolená a pomerne veľa opepřená kuracie prsia. Restujeme, kým nám mierne nezhnednú. Potom zalejeme podusenými šampiňóny (is vodou, v ktorej sa varili) a necháme tak dlho dusiť, kým sa celé voda takmer nevytvára. Zalejeme šľahačkou a pridáme prelisovaný cesnak. Kurča podávame, keď sa zo smotany odparí veľa vody tak, že je veľmi hustá a len pozvoľne steká zo lyžice. Najlepšie chutí s hranolkami, opékanými alebo americkými zemiakmi.

Komentáre k receptu Kuracie prsia v smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt