Kuracie prsia v pikantnej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70140x
Recept na kuracie zmes v pikantnej paprika omáčke. Podávame s ryžou.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | čerstvá paprika |
500 g | kuracie prsia |
1 dl | smotana na šľahanie |
3 strúčiky | cesnak |
olej | |
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
1/2 lyžičky | mletá chilli paprika |
2 dl | červené víno |
2 ks | veľká cibuľa |
50 g | slanina |
na ozdobu: | |
1 ks | jarná cibuľka |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
vývar |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Slaninu nakrájame na kocky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na prúžky. Cesnak zlúpnite a nasekáme. Čerstvú papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Vňať jarnej cibuľky umyjeme a nasekáme najemno. Na oleji rozškvaríme slaninu, pridáme cibuľu a cesnak. Keď cibuľa sklovita, pridáme mäso a orestujeme zo všetkých strán. Potom vmiešame mletú červenú sladkú papriku a chilli papriku. Vložíme nakrájanú čerstvú papriku, zmiernime teplotu a podlejeme červeným vínom. Dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Na záver zjemníme omáčku smotanou na šľahanie. Kuracie prsia v pikantnej omáčke podávame s dusenou ryžou a zdobíme sekanou jarné cibuľkou. Vhodným doplnkom je čerstvá zelenina.