Kuracie prsia v parmskej šunke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 55722x
Recept na kuracie prsia Zapečená s parmskou šunkou a okorenená šalviou.
Recept na 4 porcie.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | slanina |
4 plátky | parmská šunka |
4 ks | kuracie prsia |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ | |
sušená šalvia | |
podľa potreby: | |
slepačia vývar | |
plnotučná horčica | |
škrobová bozkáva |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájame na kocky a na panvici rozškvaríme. Kuracie prsia umyjeme, osušíme av silnejším mieste pozdĺžne nakrojíme. Vzniknutú kapsu vytrieme horčicou a naplníme slaninou. Každý kus mäsa okoreníme a osolíme. Omotáme parmskou šunkou a vložíme do zapekacej misky. Pečieme v horúcej rúre za občasného podlievania vývarom domäkka. Vypečenou šťavu prípadne zahustíme škrobovú múčkou. Kuracie prsia v parmskej šunke podávame s hranolčekmi a zeleninovou oblohou.