Kuracie prsia v cibuľovom balení
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 21338x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 lyžice | olej |
1 lyžica | sekaná petržlenová vňať |
1 ks | vajcia |
3 lyžice | strúhanka |
1000 g | kuracie prsia |
750 g | cibula |
podľa chuti: | |
strúhaný syr | |
soľ | |
mletý korenie | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
voda alebo vývar | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Kuracie celá prsia bez kosti osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Na oleji v pekáčiku prsia skoro domäkka upečieme. Podlievame vodou alebo vývarom a počas pečenia otáčame. Na cibuľovou kašu si olúpeme cibule. Jemne je nakrájame av hrnci na masle osmažíme, až sklovita. Pridáme trochu vody a podusíme pod pokrievkou. Až je cibuľa mäkká, necháme vodu odpariť. Necháme ju vychladnúť. Do prechladnuté cibule dáme vajcia, strúhanku, osolíme, pridáme mletú papriku a posekanú petržlenovú vňať. V cibuľové kašu obalíme rozpečenie mäso a dáme ešte asi na pol hodiny do rúry zapiecť. Môžeme taky posypať strúhaným syrom. Dobrý je plesňový syr. Upečené kuracie v cibuľové balení nakrájame a podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom podľa chuti.