Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia so špargľou

  • hlavné chody
  • čínská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 64477x
Kuracie prsia so špargľou

Recept na veľmi jemnú kuracie pochúťku, na čínsky spôsob. Toto množstvo pripravujem pre dva jedlík a nikdy nezostane.

vytlačiť recept Kuracie prsia so špargľou
recept Kuracie prsia so špargľou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 dl hydinový vývar
1 štipka soľ
330 g sterilizovaný špargľa
1 lyžica sójová omáčka
2 lyžice dezertné červené víno
1 štipka mletý zázvor
olej
1 štipka Glutasol
1 ks vajcia
petržlen zelená
1 lyžica škrobová bozkáva
400 g kuracích pŕs

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme a nakrája na malé rovnomerné kúsky. Špargľa nakrájame na 2-3cm dlhé dieliky. Nálev použijeme do zálievky. Nakrájané mäso zmiešame s vajcom, škrobovú múčkou, ochutíme glutasolem a zázvorom. Príprava zálievky: Nálev z špargle zmiešame s vývarom, pridáme víno a sójovú omáčku. Na horúci olej vložíme kuracie mäso a za stáleho miešania restujeme asi 2 - 3 minúty. Pridáme špargľu. Prehrejeme a prelejeme zálievkou. Ľahko premiešavame kým omáčka nezhustne. Podľa potreby dochutíme glutasolem alebo soľou. Kuracie prsia so špargľou podávame s ryžou a zdobíme zelenú petržlenovou vňaťou.

Komentáre k receptu Kuracie prsia so špargľou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt