Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 104975x
Kuracie mäso s jemnou Šampiňónová omáčkou oceníte vďaka jeho jednoduchosti a rýchlej príprave.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 štipka | papriková vegeta |
1 ks | cibula |
4 ks | kuracie rezeň |
2 lyžice | worcesterová omáčka |
na ozdobu: | |
zelenina | |
omáčka: | |
250 ml | smotana |
60 g | maslo |
6 ks | menšie šampiňóny |
1 lyžička | solamyl |
2 lyžice | mlieko |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
príloha: | |
zemiakové krokety |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsné rezne zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme paprikovou vegetu a pokvapkáme worcesterskú omáčku. Necháme chvíľu v chlade odležať. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Šampiňóny umyjeme a rozkrájame na malé kúsky alebo slabé plátky, podľa veľkosti hlavičky huby. Cibuľu osmažíme na masle. Keď sklovita, pridáme k nej šampiňóny a smažíme, kým huby nezmäknú a nestmavne. Podlejeme asi lyžicou vody, osolíme, okoreníme a ešte chvíľu dusíme. Potom prilejeme smotanu, do ktorej sme ešte za studena rozkvedlali lyžičku solamylu a 2 lyžice mlieka. Miešame a ohrievame, kým omáčka nezhustne. Na rozpálenom oleji osmažíme kuracie prsia z oboch strán dozlatista. Podľa chuti prípadne dokořeníme. Vypražení kuracie prsia polievame Šampiňónová omáčkou. Vhodnou prílohou sú usmažené zemiakové krokety.
Komentáre k receptu Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou (2 komentáre)
-
VAS
14.March 2023 06:08
Get Passports, Visas, Driver's License, ID CARDS, Marriage certificates, Diplomas, Birth Certificates, Credit cards, Utility bills, Social Security cards, Resident permits, Death certificates, Banknotes dollar / euro Pounds We are a team of professionals with many years of experience in producing fake passports and other identity documents, best quality producers of fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. Email ( lifiben@gmail.com ) whatsapp +1540 2680762
-
Jozef Antol st. DCA.
01.May 2016 11:23
Dnes som ho robil je to OK.