Kuracie prsia s rezancami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 26569x
Recept na prípravu kuracieho mäsa s rezancami, ktorý je vhodný pre šetriacu diétu.
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
300 g | kuracie prsia |
250 g | široké rezance |
2 lyžice | usekaná pažítka |
1 lyžica | biele víno |
na ozdobu: | |
2 lyžice | ľahká kyslá smotana |
ľadový šalát | |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
čerstvé maslo | |
vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme a nakrájame na rezance. Pažítku jemne usekáme. Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Na malom množstve oleja krátko opečieme kúsky mäsa. Necháme je len "zatiahnuť" a ihneď ich podlejeme lyžicou vína a vývarom. Pod pokrievkou udusíme domäkka. Osolíme a zasypeme usekanou pažítkou a zjemníme čerstvým maslom. Na stred taniera urovnáme uvarené rezance, na ktoré návrším mäkké mäso a všetko prelejeme šťavou. Ozdobíme listom ľadového šalátu a lyžicou kyslej smotany. Pokrm je vhodný pre šetriacu diétu alebo pre deti. Podľa obľúbenosti môžeme mäso podusiť s nahrubo nastrúhanú karotkou.