Kuracie prsia s olomouckými syrečkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 131694x
Kuracie prsia s olomouckými syrečky v cestíčku s bazalkou. Výborné s varenými zemiakmi alebo hranolky a tatárskou omáčkou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
cestíčko: | |
1/2 balíčku | sušený cesnak |
1 ks | vajcia |
bazalka | |
2 dl | mlieko |
soľ | |
1 balíček | olomoucké syrečky |
1 hrnek | polohrubá múka |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia podľa potreby očistíme. Umyjeme ich, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Ty naozaj len mierne naklepeme, osolíme a necháme chvíľku odležať. Medzitým si pripravíme cestíčko. Múku ľahko osolíme. Vmiešame do nej vajíčko, mlieko, sušený cesnak, bazalku a premiešame. Nakoniec do Cestíčka nastrúhame syrečky a dôkladne premiešame. Cestíčko by malo mať hustejšiu konzistenciu. Do Cestíčka naložíme kuracie kúsky. Pripravíme si hrniec alebo vyššej panvicu. Vlejeme do nej olej na vyprážanie a necháme ho na platni rozpáliť. Keď máme olej v hrnci rozpálený, vkladáme do neho naložené mäso a podľa potreby obraciame. Kuracie prsia s olomouckými syrečky smažíme dozlatista. Zlatistý kuracie prsia s olomouckými syrečky podávame s varenými zemiakmi alebo hranolky a tatárskou omáčkou. S oblohou, ktorú si podľa chuti môžeme pripraviť.