Kuracie prsia s nivou a špenátom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 42144x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | maslo |
korenie | |
500 g | listový špenát |
soľ | |
2 ks | niva |
4 ks | kuracie prsia |
2 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
4 lyžice | brusnicová omáčka |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a osolíme a okoreníme. Osmažíme je na rozpálenej panvici na masle. Špenát umyjeme a krátko podusíme na masle. Dochutíme soľou a prelisovaným cesnakom. Hotová prsia položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Poukladáme nivou. Dáme krátko zapiecť. Listový špenát podávame k zapečenému mäsu. Nakoniec ozdobíme brusnicami a podávame s uvarenými zemiakmi alebo zemiakovými haluškami. Nivu možno nahradiť aj iným syrom.