Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia s nivou a pórom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 88865x
Kuracie prsia s nivou a pórom

Pór vo vrecku z kuracieho mäsa a ešte v smotanovej omáčke - vynikajúca a jemná chuť!

vytlačiť recept Kuracie prsia s nivou a pórom
recept Kuracie prsia s nivou a pórom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie prsia
100 g niva
2 lyžice olivový olej
1 - 2 ks pór
2 lyžice korenie na čínu

omáčka:

1 - 2 sklenek mlieko
1- 2 štipiek mletý korenie
3 lyžice kyslá smotana
1/2 lyžičky soľ

príloha:

zemiaky

Postup prípravy receptu

Pred prípravou mäsa si dáme piecť zemiaky - nakrájané na menšie kúsky je rozložíme na suchý plech a necháme ich asi 50 minút piecť pri 170 ° C v horúcom vzduchu. Príprava mäsa - kuracie prsia dobre očistíme, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Nožom opatrne vytvoríme kapsu, vložíme do nej silnejší prúžok nivy a nakrájaný pór (do každého vrecka 1 lyžicu, zvyšok použijeme do omáčky). Vrecko stiahneme a uzavrieme špáradlom. Pripravené porcie vložíme do hrnci, posypeme korením a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ich chvíľu uležať a zatiaľ si nahrejeme hlbší panvicu s pokrievkou. Na panvicu vložíme pripravené vrecká z kuracích pŕs. Opečieme je z jednej strany, potom otočíme a prikryjeme pokrievkou. Krátko opekáme, potom znovu otočíme a podlejeme mliekom zmiešaným s kyslou smotanou. Mierne osolíme, okoreníme a prisypeme nakrájaný pór. Pod pokrievkou necháme prehriať. Servírujeme pečené zemiaky, vrecko plnenú nivou a pórom a podlievame smotanovou omáčkou s pórom.

Komentáre k receptu Kuracie prsia s nivou a pórom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty