Kuracie prsia s nivou a pórom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 88865x
Pór vo vrecku z kuracieho mäsa a ešte v smotanovej omáčke - vynikajúca a jemná chuť!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 ks | kuracie prsia |
100 g | niva |
2 lyžice | olivový olej |
1 - 2 ks | pór |
2 lyžice | korenie na čínu |
omáčka: | |
1 - 2 sklenek | mlieko |
1- 2 štipiek | mletý korenie |
3 lyžice | kyslá smotana |
1/2 lyžičky | soľ |
príloha: | |
zemiaky |
Postup prípravy receptu
Pred prípravou mäsa si dáme piecť zemiaky - nakrájané na menšie kúsky je rozložíme na suchý plech a necháme ich asi 50 minút piecť pri 170 ° C v horúcom vzduchu. Príprava mäsa - kuracie prsia dobre očistíme, opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Nožom opatrne vytvoríme kapsu, vložíme do nej silnejší prúžok nivy a nakrájaný pór (do každého vrecka 1 lyžicu, zvyšok použijeme do omáčky). Vrecko stiahneme a uzavrieme špáradlom. Pripravené porcie vložíme do hrnci, posypeme korením a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme ich chvíľu uležať a zatiaľ si nahrejeme hlbší panvicu s pokrievkou. Na panvicu vložíme pripravené vrecká z kuracích pŕs. Opečieme je z jednej strany, potom otočíme a prikryjeme pokrievkou. Krátko opekáme, potom znovu otočíme a podlejeme mliekom zmiešaným s kyslou smotanou. Mierne osolíme, okoreníme a prisypeme nakrájaný pór. Pod pokrievkou necháme prehriať. Servírujeme pečené zemiaky, vrecko plnenú nivou a pórom a podlievame smotanovou omáčkou s pórom.