Kuracie prsia s hermelínom a smotanou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 53214x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | veľká cibuľa |
100 g | smotana na šľahanie alebo kyslá smotana |
500 g | kuracie prsia |
1 ks | hermelín bez príchuti |
podľa chuti: | |
korenie na mäso | |
podľa potreby: | |
masť na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia naporcuje na menšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovacie korenie a iné). Dno masťou vymasteného pekáča obložíme na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, na ňu naukladáme kúsky mäsa, na mäso plátky hermelín, celé zalejeme šľahačkou (alebo kyslou smotanou) a pečieme na 180 ° C asi 1 hodinu, až je mäso mäkké. Kuracie prsia s hermelínom a smotanou podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Hermelín by mal byť bez príchuti. Ja som pekla s paprikovým hermelínom, ale potom sa Michal moc chuťou dohromady a výsledok bol horší. S množstvom smotany to tiež nepreháňame, aby sa v nej mäso nevarili, ale aby sa peklo.