Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia s hermelínom a smotanou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 50142x
Kuracie prsia s hermelínom a smotanou

Kuracie prsia Zapečená s cibuľou, hermelínom a smotanou - dobrôtky.

vytlačiť recept Kuracie prsia s hermelínom a smotanou
recept Kuracie prsia s hermelínom a smotanou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks hermelín bez príchuti
1 ks veľká cibuľa
100 g smotana na šľahanie alebo kyslá smotana
500 g kuracie prsia

podľa chuti:

korenie na mäso

podľa potreby:

masť na vymazanie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia naporcuje na menšie kúsky, osolíme, okoreníme podľa chuti (bazalka, oregano, vegeta, grilovacie korenie a iné). Dno masťou vymasteného pekáča obložíme na tenké kolieska nakrájanou cibuľou, na ňu naukladáme kúsky mäsa, na mäso plátky hermelín, celé zalejeme šľahačkou (alebo kyslou smotanou) a pečieme na 180 ° C asi 1 hodinu, až je mäso mäkké. Kuracie prsia s hermelínom a smotanou podávame s prílohou podľa vlastného výberu. Hermelín by mal byť bez príchuti. Ja som pekla s paprikovým hermelínom, ale potom sa Michal moc chuťou dohromady a výsledok bol horší. S množstvom smotany to tiež nepreháňame, aby sa v nej mäso nevarili, ale aby sa peklo.

Komentáre k receptu Kuracie prsia s hermelínom a smotanou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty