Kuracie prsia s fazuľkami
- hlavné chody
- čínská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 139377x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 strúčikov | cesnak |
1 lyžička | rasca mletý |
soľ | |
1,5 lyžičky | Vegeta papriková |
1 balíček | fazuľové struky mrazené (350 g) |
olej na vyprážanie | |
300 g | kuracie rezeň |
na obalenie: | |
1 lyžička | Solamyl |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
sójová omáčka na pokvapkanie ryže | |
príloha: | |
3 ks | ryža vo varných vreckách |
Postup prípravy receptu
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Príprava trvá asi 20 minút. Počas tejto doby zvládneme pripraviť kuracie prsia s fazuľkami. Fazuľa struky necháme rozmraziť, zabalíme do utierky a dôkladne osušíme. Použiť môžeme aj čerstvé fazuľové struky, tie ale musíme rozkrájať na kúsky. Mrazené struky sa predávajú už pokrájané. Vypláchnuté mäso nakrájame na malé kúsky a zmiešame ho s celým vajíčkom a lyžičkou Solamylu. Na jednej panvici sprudka osmažíme mäso dočervena. Fazuľky tiež sprudka smažíme na rozpálenom oleji, ale na druhej pánvi.Pokud sú fazuľky dobre osušené, osmažte sa takmer do chrumkava. Potom osmaženej mäso a fazuľové struky zmiešame, pridáme cesnak a korenie a krátko ešte smažíme. Kuracie prsia s fazuľkami podávame s ryžou. Ryžu môžeme pokvapkať sójovou omáčkou, alebo chilli omáčkou. Pokrm je vybratý z bohatej čínskej kuchyne. Pre mnohých je trochu netradičný, ale nesklame vás jeho ľahká príprava a hlavne jeho chuť.