Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 54382x
Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou

Vyskúšajte krehké kuracie mäso s vôňou a chuťou cesnaku a bazalky.

vytlačiť recept Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou
recept Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 16x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej na vyprážanie
4 ks kuracie rezeň
1/2 lyžičky papriková vegeta

marináda:

soľ
1 hrsť lístky bazalky
2 lyžice kečup
asi 80 ml olivový olej
4 strúčiky cesnak

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia nebudeme Naklepáva, umyjeme ich studenou vodou a po celej vrchnej časti rezkov urobíme niekoľko zárezov. Spodnej časti zostanú bez narezaniu, celé. Bazalku, cesnak, soľ, kečup a olivový olej dáme do vyššej nádoby a hrubo rozsekajú tyčovým mixérom. Môžeme ale len bazalku jemne nakrájať, cesnak prolisovat a premiešať s ostatnými ingredienciami. Marinádou potrieme kuracie prsné rezne z oboch strán a necháme uležať, najlepšie niekoľko hodín alebo cez noc. V hlbšej panvici rozpálime olej a marinované kuracie mäso sprudka opečieme z oboch strán. Opekáme asi 3 - 5 minút z každej strany. Posypeme paprikovou vegetu. Potom panvicu uzavrieme pokrievkou, zmiernime ohrev a ešte asi 3 minúty dopekáme (bez podlievania) po oboch stranách, aby mäso nebolo vnútri surové. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Naložené mäso sa výborne hodí aj na grilovanie. Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou chutia s pečenými zemiaky, hranolky, ale tiež len s chlebom. Polejeme je vysmaženou šťavou a doplníme čerstvými paradajkami.

Komentáre k receptu Kuracie prsia s cesnakom a bazalkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt