Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia s bylinkovou krustou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 31958x
Kuracie prsia s bylinkovou krustou

Kuracie prsia s kožou, potretie bylinkovou zmesou a zapečená v horúcej rúre. Ako prílohu volíme zemiaky alebo hranolky. Ale hodí sa aj zelenina a rôzne dipy.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Kuracie prsia s bylinkovou krustou
recept Kuracie prsia s bylinkovou krustou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks kuracie prsia s kožou

na potření:

1 lyžička drhnutie tymian
1 lyžica horcica
1 lyžica olej
1 lyžica usekaná petržlen
1 ks žĺtok
1/2 lyžičky estragón

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

biele víno alebo vývar

Postup prípravy receptu

Najskôr si pripravíme bylinkovú zmes. V mištičke vymiešame horčicu, olej a žĺtok. Vmiešame tymián, usekanou petržlen a estragón. Kuracie prsia is kožou umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na koži prsníkov nanesieme rovnomerne bylinkovú zmes a preložíme ich do pekáča. Rúru predhrejeme na 200 ° C a vložíme do nej skrúšenie prsia. Po 15 minútach pečenia podlejeme asi 4 lyžicami vína alebo vývaru. Teplotu zmiernime na polovicu a necháme ešte 10 minút dopiecť. Kuracie prsia s bylinkovou krustou podávame s opečenými zemiakmi, zeleninovou oblohou a podľa obľúbenosti s najrôznejšími dipy.

Komentáre k receptu Kuracie prsia s bylinkovou krustou (1 komentár)

  • ayya 08.January 2015 00:33

    Dobry je potrebný Estragon ????

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty