Kuracie prsia pod perinkou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- recept zobrazen: 24362x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | plátkový syr |
1/2 kg | hydinové sekaná |
4 plátky | šunka |
kyslá kapusta | |
4 ks | kuracie prsia |
podľa potreby: | |
1/2 dl | olej |
mletý korenie | |
cesnak | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na olejom vymastený pekáčik. Každú porciu prikryjeme plátkom šunky a kopčekom bežne ochutené sekané tak, aby bolo mäso zakryté. Všetko pokvapkáme olejom a dáme zapiecť do rúry. Pred dopečením položíme na každú porciu plátok syra a necháme ho mierne roztaviť. Kuracie prsia pod perinku podávame so zemiakovou kašou. Obmena. Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okmínujeme, potrieme práškovým cesnakom a položíme na masťou vymastený pekáčik. Na každú porciu dáme hŕstku surového kyslej kapusty a zakryjeme perinku zo sekanej. Pokvapkáme rozpusteným tukom a dáme do rúry zapiecť. Ku koncu pečenia mierne podlejeme vodou. Kuracie prsia pod perinku podávame so zemiakovým alebo kynutým knedľou.