Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia pod perinkou

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • recept zobrazen: 22653x
Kuracie prsia pod perinkou

Recept na zapečené kuracie na dva spôsoby.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie prsia pod perinkou
recept Kuracie prsia pod perinkou
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 ks kuracie prsia
4 plátky plátkový syr
1/2 kg hydinové sekaná
4 plátky šunka
kyslá kapusta

podľa potreby:

1/2 dl olej
mletý korenie
cesnak
soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme a dáme na olejom vymastený pekáčik. Každú porciu prikryjeme plátkom šunky a kopčekom bežne ochutené sekané tak, aby bolo mäso zakryté. Všetko pokvapkáme olejom a dáme zapiecť do rúry. Pred dopečením položíme na každú porciu plátok syra a necháme ho mierne roztaviť. Kuracie prsia pod perinku podávame so zemiakovou kašou. Obmena. Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okmínujeme, potrieme práškovým cesnakom a položíme na masťou vymastený pekáčik. Na každú porciu dáme hŕstku surového kyslej kapusty a zakryjeme perinku zo sekanej. Pokvapkáme rozpusteným tukom a dáme do rúry zapiecť. Ku koncu pečenia mierne podlejeme vodou. Kuracie prsia pod perinku podávame so zemiakovým alebo kynutým knedľou.

Komentáre k receptu Kuracie prsia pod perinkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty