Kuracie prsia na tymiánovom mede
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 131805x
Jednoduchý a rýchly recept na skvelé kuracie rezance marinované v mede, tymianu a citróna. Recept je na 1 porciu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | kuracie rezeň |
marináda: | |
0,5 dl | med |
3 štipky | citrónová kôra |
2 lyžičky | tymián |
0,5 dl | olivový olej |
omáčka: | |
0,5 dl | smotana na šľahanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie rezeň podľa potreby odblaníme a nakrájame na rezance alebo kocky. Ako chceme. Len ľahko je osolíme. Pripravíme si marinádu. Med zmiešame s olejom, citrónovou kôrou a tymianom. Kocky alebo rezance vložíme do marinády a premiešame. Všetko necháme v chlade odležať. Najlepšie do druhého dňa. Druhý deň si rozpálime panvicu a marinované mäso do neho vyklopíme. Panvica musí byť naozaj rozpálená a celej restovanie musí byť rýchle a prudké, aby tymián nestihol zhořknout. V závere vyprážanie môžeme mäso zahustiť a zjemniť pridaním smotany. Hotové rezance podávame s ryžou a omáčkou.