Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia na tymiánovom mede

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131805x
Kuracie prsia na tymiánovom mede

Jednoduchý a rýchly recept na skvelé kuracie rezance marinované v mede, tymianu a citróna. Recept je na 1 porciu.

vytlačiť recept Kuracie prsia na tymiánovom mede
recept Kuracie prsia na tymiánovom mede
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks kuracie rezeň

marináda:

0,5 dl med
3 štipky citrónová kôra
2 lyžičky tymián
0,5 dl olivový olej

omáčka:

0,5 dl smotana na šľahanie

Postup prípravy receptu

Kuracie rezeň podľa potreby odblaníme a nakrájame na rezance alebo kocky. Ako chceme. Len ľahko je osolíme. Pripravíme si marinádu. Med zmiešame s olejom, citrónovou kôrou a tymianom. Kocky alebo rezance vložíme do marinády a premiešame. Všetko necháme v chlade odležať. Najlepšie do druhého dňa. Druhý deň si rozpálime panvicu a marinované mäso do neho vyklopíme. Panvica musí byť naozaj rozpálená a celej restovanie musí byť rýchle a prudké, aby tymián nestihol zhořknout. V závere vyprážanie môžeme mäso zahustiť a zjemniť pridaním smotany. Hotové rezance podávame s ryžou a omáčkou.

Komentáre k receptu Kuracie prsia na tymiánovom mede (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty