Kuracie prsia na mede a bylinkách
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 139918x
Kombinácia byliniek, masla a medu dodáva mäsu úžasnú chuť. Upravené mäso je lákavé aj svojou vôňou.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
4 plátky | kuracie prsia |
2 lyžice | med |
6 lyžíc | olej |
2 lyžice | maslo |
podľa chuti: | |
tymián | |
oregano | |
sušená bazalka | |
rozmarín | |
mletý zázvor | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia opláchneme v studenej vode a zľahka naklepeme paličkou na mäso. Po oboch stranách ho osolíme a posypeme všetkými druhmi korenia. Mäso smažíme na panvici v rozpálenom olej asi 10 minút. Počas vyprážania plátky mäsa obraciame. Keď je mäso mäkké a opečené, necháme pod ním rozpustiť 2 lyžice masla a 2 lyžice medu.Společně ešte asi 2 minúty smažíme, kým mäso a vzniknutá šťava nezíska zlatistú a sklenenou farbu. Potom môžeme servírovať. Mäso na tanieri prelievame vypečenou šťavou. Kuracie prsia na mede a bylinkách môžeme podávať s uvarenými alebo upečeným zemiakmi, alebo hranolky. Výborne ale chutí is upečeným toustovým chlebom. Je vhodné doplniť oblohou zo zeleniny alebo zeleninovým šalátom.