Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia na mede a bylinkách

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 137720x
Kuracie prsia na mede a bylinkách

Kombinácia byliniek, masla a medu dodáva mäsu úžasnú chuť. Upravené mäso je lákavé aj svojou vôňou.

vytlačiť recept Kuracie prsia na mede a bylinkách
recept Kuracie prsia na mede a bylinkách sa mi páči
(Recept sa páči celkom 9x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 plátky kuracie prsia
2 lyžice med
6 lyžíc olej
2 lyžice maslo

podľa chuti:

tymián
oregano
sušená bazalka
rozmarín
mletý zázvor
soľ

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia opláchneme v studenej vode a zľahka naklepeme paličkou na mäso. Po oboch stranách ho osolíme a posypeme všetkými druhmi korenia. Mäso smažíme na panvici v rozpálenom olej asi 10 minút. Počas vyprážania plátky mäsa obraciame. Keď je mäso mäkké a opečené, necháme pod ním rozpustiť 2 lyžice masla a 2 lyžice medu.Společně ešte asi 2 minúty smažíme, kým mäso a vzniknutá šťava nezíska zlatistú a sklenenou farbu. Potom môžeme servírovať. Mäso na tanieri prelievame vypečenou šťavou. Kuracie prsia na mede a bylinkách môžeme podávať s uvarenými alebo upečeným zemiakmi, alebo hranolky. Výborne ale chutí is upečeným toustovým chlebom. Je vhodné doplniť oblohou zo zeleniny alebo zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Kuracie prsia na mede a bylinkách (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty