Kuracie prsia na kari
- hlavné chody
- indická kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 135794x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | zelená parik |
čerstvý zázvor | |
1 lyžica | vegeta |
800 g | kuracie prsia |
2 lyžičky | karí korenie |
4 lyžice | arašidový olej |
2 ks | cibula |
3 lyžice | paradajkový pretlak |
1 ks | červená paprika |
soľ | |
150 ml | prírodný jogurt |
1 ks | citrón |
6 strúčikov | cesnak |
1/2 lyžičky | chilli korenie |
na ozdobu: | |
4 ks | jarná cibuľka |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Papriky rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na tenké prúžky. Zázvor, cibuľa a cesnak ošúpeme, nasekáme najemno a rozmixujeme spolu s lyžicou oleja, lyžičkou soli, vegetu, paradajkovým pretlakom, chilli korením, karí a 80 ml vody. Vo vysokej panvici rozpálime olej a za stáleho miešania v ňom opečieme po dobu asi 4 minút rozmixovanej zmes. Vmiešame jogurt a pridáme kuracie prsia a papriky. Všetko restujeme za stáleho miešania a dbáme na to, aby bolo mäso i zelenina potiahnutá korenenú zmesí. Kuracie priklopíme a necháme pri miernej teplote povariť približne 30 minút, občas zamiešame. Potom panvicu odkryjeme a približne 5 minút necháme povariť pri strednej teplote, aby sa všetka tekutina vyvarili. Panvicu odstavíme. Citron a jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia na kari rozdelíme na 4 taniere, ozdobíme plátkami citróna, nakrájanou cibuľkou a podávame s ryžou alebo bielym pečivom.