Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia na kari

  • hlavné chody
  • indická kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135794x
Kuracie prsia na kari

Výborná pochúťka pre vzácne návštevy. Je možné použiť aj morčacie prsia.

vytlačiť recept Kuracie prsia na kari
recept Kuracie prsia na kari sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks zelená parik
čerstvý zázvor
1 lyžica vegeta
800 g kuracie prsia
2 lyžičky karí korenie
4 lyžice arašidový olej
2 ks cibula
3 lyžice paradajkový pretlak
1 ks červená paprika
soľ
150 ml prírodný jogurt
1 ks citrón
6 strúčikov cesnak
1/2 lyžičky chilli korenie

na ozdobu:

4 ks jarná cibuľka

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Papriky rozpolíme, zbavíme jadier a nakrájame na tenké prúžky. Zázvor, cibuľa a cesnak ošúpeme, nasekáme najemno a rozmixujeme spolu s lyžicou oleja, lyžičkou soli, vegetu, paradajkovým pretlakom, chilli korením, karí a 80 ml vody. Vo vysokej panvici rozpálime olej a za stáleho miešania v ňom opečieme po dobu asi 4 minút rozmixovanej zmes. Vmiešame jogurt a pridáme kuracie prsia a papriky. Všetko restujeme za stáleho miešania a dbáme na to, aby bolo mäso i zelenina potiahnutá korenenú zmesí. Kuracie priklopíme a necháme pri miernej teplote povariť približne 30 minút, občas zamiešame. Potom panvicu odkryjeme a približne 5 minút necháme povariť pri strednej teplote, aby sa všetka tekutina vyvarili. Panvicu odstavíme. Citron a jarné cibuľky umyjeme a nakrájame na plátky. Kuracie prsia na kari rozdelíme na 4 taniere, ozdobíme plátkami citróna, nakrájanou cibuľkou a podávame s ryžou alebo bielym pečivom.

Komentáre k receptu Kuracie prsia na kari (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty