Kuracie prsia na ihle
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 6132x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 ks | kuracie prsia |
1 - 2 ks | pór |
marináda: | |
1/2 lyžice | harissa (pasta) |
soľ | |
1 lyžica | olivový olej |
podľa potreby: | |
olej na opekanie |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso naložíme do marinády, ktorú sme vymíchali z oleja, harissa a soli. Ak nemáme harissa ako pastu, možno použiť aj nespevnenej zmes. Pasta býva pikantnejšiu. Kuracie kúsky necháme odležať (marinovať) cez noc. Na druhý očistíme pór a nakrájame ho na hrubá kolieska. Špajle rozpolíme a na krajoch narežeme, aby sa nám mäso aj zelenina lepšie napichovala. Na špajľu striedavo napichujeme kuracie, pór a opakujeme, kým je miesto. Pór napichujeme z oblé strany tak, aby sa nám nerozpadal. Zakončujete mäsom. Na panvici rozpálime olej a špízy opečieme dozlata zo všetkých strán. Kuracie na ihle podávame najlepšie s zemiakovou kašou, zeleninovou prílohou a jemnú omáčkou či dresingom.