Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie prsia na ihle

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 6132x
Kuracie prsia na ihle

Malé špízy z kuracieho sú pekne štipľavé, navyše na tanieri pekne vyzerajú.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie prsia na ihle
recept Kuracie prsia na ihle
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 ks kuracie prsia
1 - 2 ks pór

marináda:

1/2 lyžice harissa (pasta)
soľ
1 lyžica olivový olej

podľa potreby:

olej na opekanie

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Mäso naložíme do marinády, ktorú sme vymíchali z oleja, harissa a soli. Ak nemáme harissa ako pastu, možno použiť aj nespevnenej zmes. Pasta býva pikantnejšiu. Kuracie kúsky necháme odležať (marinovať) cez noc. Na druhý očistíme pór a nakrájame ho na hrubá kolieska. Špajle rozpolíme a na krajoch narežeme, aby sa nám mäso aj zelenina lepšie napichovala. Na špajľu striedavo napichujeme kuracie, pór a opakujeme, kým je miesto. Pór napichujeme z oblé strany tak, aby sa nám nerozpadal. Zakončujete mäsom. Na panvici rozpálime olej a špízy opečieme dozlata zo všetkých strán. Kuracie na ihle podávame najlepšie s zemiakovou kašou, zeleninovou prílohou a jemnú omáčkou či dresingom.

Komentáre k receptu Kuracie prsia na ihle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty