Kuracie plátky v medovej smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 70523x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 g | maslo |
100 ml | smotana na šľahanie |
2 lyžice | med |
4 ks | kuracie rezeň |
olej na vyprážanie | |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
soľ | |
korenia piatich vôní |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsné rezne zľahka naklepeme az oboch strán posypeme korením. Necháme chvíľu odležať. Potom plátky sprudka opekáme na oleji z oboch strán, dozlata a domäkka. Pod usmažené mäso dáme rozpustiť kúsok masla. Keď je maslo rozpustené, pridáme dve lyžice medu. Med tiež necháme rozpustiť a chvíľu prehrievajú. Nakoniec prilejeme smotanu a len krátko povaríme, kým sa s medom nespoja a nezhustne. Podľa chuti prisolíme a okoreníme. Kuracie plátky v medovej smotane výborne chutia s upečeným zemiaky. Pozn: Korenie piatich vôní možno zakúpiť v obchodoch.