Kuracie plátky s pórovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 23699x
Dusené kuracie plátky s jemnou Smetanovo-pórovou omáčkou podávame s americkými zemiakmi alebo ryžou.
Recept na 4 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
4 lyžice | suché biele víno |
1 dl | smotana |
4 plátky | kuracie prsia |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hladká múka | |
olej | |
slepačia vývar |
Postup prípravy receptu
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a ochutíme soľou a korením. Ľahko je zaprášime hladkou múkou. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Časť koliesok odložíme na ozdobu. V hlbšej panvici rozpálime olej a plátky mäsa na ňom opečieme z oboch strán. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme pór a pod poličkou udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme do hladka. Vmiešame smotanu, vrátime kuracie plátky a všetko prehrejeme, ale už nevaríme. Kuracie plátky s pórovou omáčkou podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou. Zdobíme usekaným pórom.