Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie plátky s pórovou omáčkou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23699x
Kuracie plátky s pórovou omáčkou

Dusené kuracie plátky s jemnou Smetanovo-pórovou omáčkou podávame s americkými zemiakmi alebo ryžou.

Recept na 4 porcie.

vytlačiť recept Kuracie plátky s pórovou omáčkou
recept Kuracie plátky s pórovou omáčkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks pór
4 lyžice suché biele víno
1 dl smotana
4 plátky kuracie prsia

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

hladká múka
olej
slepačia vývar

Postup prípravy receptu

Plátky mäsa umyjeme, osušíme, zľahka naklepeme a ochutíme soľou a korením. Ľahko je zaprášime hladkou múkou. Pór očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Časť koliesok odložíme na ozdobu. V hlbšej panvici rozpálime olej a plátky mäsa na ňom opečieme z oboch strán. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme pór a pod poličkou udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a omáčku rozmixujeme do hladka. Vmiešame smotanu, vrátime kuracie plátky a všetko prehrejeme, ale už nevaríme. Kuracie plátky s pórovou omáčkou podávame s opečenými zemiakmi alebo ryžou. Zdobíme usekaným pórom.

Komentáre k receptu Kuracie plátky s pórovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty