Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou
- hlavné chody
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 133764x
Bylinky si opäť získavajú svoje miesto v našej kuchyni. Pokrmom dodávajú výraznú chuť a vôňu. Je tomu tak aj u bazalky, používané hlavne v talianskej kuchyni.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
olej na vyprážanie | |
mletá sladká paprika | |
soľ | |
4 ks | kuracie rezeň |
4 strúčiky | cesnak |
na ozdobu: | |
paradajka | |
paprika (zelená) | |
omáčka: | |
2 snítky | petržlen |
mleté čierne korenie | |
2 ks | cibula |
50 g | maslo |
2 snítky | čerstvá bazalka |
100 ml | mlieko |
250 ml | smotana |
soľ |
Postup prípravy receptu
Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a nakrájame na tenké plátky. Bazalku a petržlenovú vňať nasekáme najemno. Cesnak vymiešame so soľou. Mäso zľahka naklepeme, potrieme cesnakom so soľou a opečieme do ružova na rozohriatom oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené mäso z panvice vyberieme. Na panvicu s olejom po smažení mäsa nasypeme nakrájanú cibuľu a smažíme ju ako sklovita. Pridáme maslo a keď sa rozpustí, prilejeme smotanu, mlieko a prisypeme nasekané bylinky. Bylinkovú omáčku 2 minúty povaríme, prisolíme a okoreníme. Čerstvú bazalku a petržlenovú vňať môžeme nahradiť v oboch prípadoch 1 lyžičkou sušených alebo drvených byliniek. Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou podávame s pečenými zemiakmi, s ryžou alebo hranolky.