Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou

  • hlavné chody
  • italská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 133764x
Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou

Bylinky si opäť získavajú svoje miesto v našej kuchyni. Pokrmom dodávajú výraznú chuť a vôňu. Je tomu tak aj u bazalky, používané hlavne v talianskej kuchyni.

vytlačiť recept Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou
recept Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej na vyprážanie
mletá sladká paprika
soľ
4 ks kuracie rezeň
4 strúčiky cesnak

na ozdobu:

paradajka
paprika (zelená)

omáčka:

2 snítky petržlen
mleté čierne korenie
2 ks cibula
50 g maslo
2 snítky čerstvá bazalka
100 ml mlieko
250 ml smotana
soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu ošúpeme, rozpolíme a nakrájame na tenké plátky. Bazalku a petržlenovú vňať nasekáme najemno. Cesnak vymiešame so soľou. Mäso zľahka naklepeme, potrieme cesnakom so soľou a opečieme do ružova na rozohriatom oleji. Ochutíme červenou sladkou paprikou. Opečené mäso z panvice vyberieme. Na panvicu s olejom po smažení mäsa nasypeme nakrájanú cibuľu a smažíme ju ako sklovita. Pridáme maslo a keď sa rozpustí, prilejeme smotanu, mlieko a prisypeme nasekané bylinky. Bylinkovú omáčku 2 minúty povaríme, prisolíme a okoreníme. Čerstvú bazalku a petržlenovú vňať môžeme nahradiť v oboch prípadoch 1 lyžičkou sušených alebo drvených byliniek. Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou podávame s pečenými zemiakmi, s ryžou alebo hranolky.

Komentáre k receptu Kuracie plátky s bylinkovou omáčkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty