Kuracie plátky na smotane
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 25218x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 - 7 lyžíc | hustá kyslá smotana |
2 strúčiky | cesnak |
korenie na steak | |
2 ks | kuracie rezeň |
olivový olej | |
na potření: | |
pálivá dijonská horčica |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsné rezne očistíme a pozdĺžne rozrežeme na tenšie plátky, potom ešte rozklepat paličkou na mäso. Z jednej strany ich potrieme pálivú dijonskej horčice. Asi 5 - 7 lyžíc hustej kyslej smotany premiešame s olúpaným a prelisovaným cesnakom a korením na steak. Do nádoby s väčšou plochou dáme ochutenou smotanou, položíme plátky kuracieho nenamazanou stranou a zatlačíme ich tak, aby boli v smotane skoro ponorené. Marinujeme aspoň 2 hodiny. Pokvapkáme olivovým olejom. Kto má rád štipľavé, pridá ešte trochu chilli. Panvica s nepriľnavým povrchom rozpálime, potrieme olejom a kuracie plátky na smotane sprudka osmažíme. Pozor, ľahko sa pripaľujú, preto musíme neustále strážiť, obracať. Sú rýchlo hotové. Kuracie plátky na smotane podávame s prílohou podľa vlastného výberu alebo len s čerstvou zeleninou alebo šalátom. Na tanieri dozdobíme korením a kopčekom kyslej smotany.