Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie plátky na smotane

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23908x
Kuracie plátky na smotane

Jemne pripravené kuracie mäso.

vytlačiť recept Kuracie plátky na smotane
recept Kuracie plátky na smotane sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 - 7 lyžíc hustá kyslá smotana
2 strúčiky cesnak
korenie na steak
2 ks kuracie rezeň
olivový olej

na potření:

pálivá dijonská horčica

Postup prípravy receptu

Kuracie prsné rezne očistíme a pozdĺžne rozrežeme na tenšie plátky, potom ešte rozklepat paličkou na mäso. Z jednej strany ich potrieme pálivú dijonskej horčice. Asi 5 - 7 lyžíc hustej kyslej smotany premiešame s olúpaným a prelisovaným cesnakom a korením na steak. Do nádoby s väčšou plochou dáme ochutenou smotanou, položíme plátky kuracieho nenamazanou stranou a zatlačíme ich tak, aby boli v smotane skoro ponorené. Marinujeme aspoň 2 hodiny. Pokvapkáme olivovým olejom. Kto má rád štipľavé, pridá ešte trochu chilli. Panvica s nepriľnavým povrchom rozpálime, potrieme olejom a kuracie plátky na smotane sprudka osmažíme. Pozor, ľahko sa pripaľujú, preto musíme neustále strážiť, obracať. Sú rýchlo hotové. Kuracie plátky na smotane podávame s prílohou podľa vlastného výberu alebo len s čerstvou zeleninou alebo šalátom. Na tanieri dozdobíme korením a kopčekom kyslej smotany.

Komentáre k receptu Kuracie plátky na smotane (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty