Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie plátky na paradajkách a bazalke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61255x
Kuracie plátky na paradajkách a bazalke

Milovníci bazalky a vôňa provensálskeho korenia uvítajú ľahkú a rýchlu prípravu kuracích plátkov.

vytlačiť recept Kuracie plátky na paradajkách a bazalke
recept Kuracie plátky na paradajkách a bazalke
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 hrsť čerstvá bazalka
1 lyžička provensálske korenie
5 ks paradajka
1/2 svazečku jarná cibuľka
4 strúčiky cesnak
4 plátky kuracie rezeň

podľa chuti:

soľ
korenie

Postup prípravy receptu

Bazalku jemne nasekáme, cesnak vymiešame so soľou a premiešame s olejom a bazalkou. Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v bazalkové zmesi. Necháme odležať. Paradajky nakrájame na malé kúsky, zelenú vňať z jarnej cibuľky pokrájame. Kuracie plátky opražíme z oboch strán na oleji, prisypeme paradajky, cibuľku a môžeme pridať ešte trochu nasekanej bazalky. Posypeme provensálskym korením, korením a soľou. Dusíme asi 10 minút, do zmäknutia paradajok. Počas dusenia podlejeme hrnčekom vody. Vodu necháme čiastočne vydusiť, tak aby nám pod mäsom vznikla hustá rajčiaková šťava. Kuracie plátky na paradajkách podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Komentáre k receptu Kuracie plátky na paradajkách a bazalke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty