Kuracie plátky na paradajkách a bazalke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61255x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | čerstvá bazalka |
1 lyžička | provensálske korenie |
5 ks | paradajka |
1/2 svazečku | jarná cibuľka |
4 strúčiky | cesnak |
4 plátky | kuracie rezeň |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Bazalku jemne nasekáme, cesnak vymiešame so soľou a premiešame s olejom a bazalkou. Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v bazalkové zmesi. Necháme odležať. Paradajky nakrájame na malé kúsky, zelenú vňať z jarnej cibuľky pokrájame. Kuracie plátky opražíme z oboch strán na oleji, prisypeme paradajky, cibuľku a môžeme pridať ešte trochu nasekanej bazalky. Posypeme provensálskym korením, korením a soľou. Dusíme asi 10 minút, do zmäknutia paradajok. Počas dusenia podlejeme hrnčekom vody. Vodu necháme čiastočne vydusiť, tak aby nám pod mäsom vznikla hustá rajčiaková šťava. Kuracie plátky na paradajkách podávame s ryžou alebo so zemiakmi.