Kuracie plátky na čiernom pive
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 27796x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | melasa |
4 ks | kuracie prsia |
0,25 l | čierne pivo |
1 lyžica | maslo |
4 ks | badyán |
na obalenie: | |
hladká múka | |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie meat masala | |
korenie Würzl |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a posypeme korením meat masala. Kto nepozná, tu je zloženie: koriander, čierny kardamón, rímsky kmín, korenie, škorica, klinčeky, zázvor, muškátový orech, badián. Kuracie plátky obalíme v hladkej múke. Na hlbšej panvici rozpálime maslo a plátky na ňom osmažíme. Po 5 minútach zalejeme pivom a dusíme spolu asi 15 minút. Pridáme celé Hviezdičky badiánu, melasu alebo hnedý cukor, prípadne koreniny Würzl alebo iný sypký zeleninový bujón podľa chuti. Zvýšime teplotu a za občasného miešania vydusíme šťavu do zhustnutia na jemnú omáčku. Kuracie plátky na čiernom pive podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou. Pre milovníkov exotiky doporučuji ako prílohu kuskus alebo bulgur. Nezabudnite na hviezdičku badiánu na každom plátku, zeleninovú oblohu alebo šalát z čerstvej zeleniny.