Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Kuracie plátky na čiernom pive

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27355x
Kuracie plátky na čiernom pive

Šťavnaté mäsko s voňavou omáčkou, ideálny na večeru pre dvoch.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Kuracie plátky na čiernom pive
recept Kuracie plátky na čiernom pive sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica melasa
4 ks kuracie prsia
0,25 l čierne pivo
1 lyžica maslo
4 ks badyán

na obalenie:

hladká múka

podľa chuti:

soľ
korenie meat masala
korenie Würzl

Postup prípravy receptu

Kuracie prsia umyjeme, naklepeme, osolíme a posypeme korením meat masala. Kto nepozná, tu je zloženie: koriander, čierny kardamón, rímsky kmín, korenie, škorica, klinčeky, zázvor, muškátový orech, badián. Kuracie plátky obalíme v hladkej múke. Na hlbšej panvici rozpálime maslo a plátky na ňom osmažíme. Po 5 minútach zalejeme pivom a dusíme spolu asi 15 minút. Pridáme celé Hviezdičky badiánu, melasu alebo hnedý cukor, prípadne koreniny Würzl alebo iný sypký zeleninový bujón podľa chuti. Zvýšime teplotu a za občasného miešania vydusíme šťavu do zhustnutia na jemnú omáčku. Kuracie plátky na čiernom pive podávame so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou. Pre milovníkov exotiky doporučuji ako prílohu kuskus alebo bulgur. Nezabudnite na hviezdičku badiánu na každom plátku, zeleninovú oblohu alebo šalát z čerstvej zeleniny.

Komentáre k receptu Kuracie plátky na čiernom pive (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2022 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty