Kuracie nugety
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 61512x
Vyprážané kuracie nugetky pripravujeme z pŕs a zemiakový-syrového cestíčku. Podávame ako hlavný chod i ako chuťovku s ostrými omáčkami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | kuracie prsia |
cestíčko: | |
2 lyžice | škrobová bozkáva |
100 ml | smotana |
6 lyžíc | hladká múka |
150 g | zemiaky |
100 g | syr |
2 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
korenie | |
soľ | |
mletá chilli paprika | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na rovnomerné kúsky - hranolky. Okoreníme mletou chilli paprikou, pokvapkáme olejom a necháme v chlade niekoľko hodín rozležet. Zemiaky olúpeme, nastrúhame najemno a osolíme. Vytlačíme z nich škrobový výluh a zlejeme. Tvrdý syr nastrúhame najemno. Pripravíme si cestíčko. Zemiaky a syr spojíme vajcom. Premiešame s múkou, škrobovú múčkou a smotanou. Osolíme a okoreníme. Kuracie hranolky namáčame v cestíčku a smažíme na rozpálenom oleji do ružova. Kuracie nugety podávame s opečenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Podľa chuti doplníme zeleninovými šalátmi a dipy.